Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Έρχονται Χριστούγεννα!



Σε λίγες μέρες θα γεννηθεί ο Χριστός। Αυτός που δίνει τη χαρά και την ειρήνη στην ψυχή। Ας θυμηθούμε τα λόγια του και ας τρέξουμε να τον συναντήσουμε στην εκκλησία, στην προσφορά στον συνάνθρωπο, στην αλληλεγγύη, στην καλωσύνη, στο χαμόγελο। Το ξέρω πως υπάρχει οικονομική κρίση, το γνωρίζω πως υπάρχει ηθική παρακμή। Υπάρχει αγωνία στα μάτια μας για το μέλλον μας και για το μέλλον των παιδιών μας, υπάρχει παράπονο στα χείλη μας, το ξέρω।



Αν αποθέσουμε όμως την αγωνία μας σε Εκείνον που γεννιέται για τη σωτηρία μας, αν Τον εμπιστευτούμε στα μικρά ή μεγάλα προβλήματά μας, Εκείνος θα μας ξεκουράσει। Θα βρει τρόπο να μας προσφέρει τη λύτρωση από τις αγωνίες μας και να μας δώσει δύναμη για τον αγώνα। "Δεύτε προς με πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι καγώ αναπαύσω ημάς..." (Ματθ। 11: 28). "Έν τω κόσμω θλίψιν έξετε' αλλά θαρσείτε, εγώ νενίκηκα τον κόσμον।" ( Ιωαν. 16: 33). "...καταμάθετε τα κρίνα του αγρού πως αυξάνει• ου κοπιά ουδέ νήθει• λέγω δε υμίν ότι ουδέ Σολομών εν πάση τή δόξη αυτού περιεβάλετο ως εν τούτων. Ει δε τον χόρτον του αγρού, σήμερον όντα και αύριον εις κλίβανον βαλλόμενον, ο Θεός ούτως αμφιέννυσιν, ου πολλώ μάλλον υμάς, ολιγόπιστοι; " (Ματθ। στ΄२८-३०)



Υπήρξαν πολύ δυσκολότερες εποχές, ακόμη και στη νεότερη ιστορία μας। Ας μην μας πιάνει πανικός। Ο ψύχραιμος, ο λογικός, ο συνετός, ο πιστός θα σωθεί και θα συνεχίσει।



Καλά Χριστούγεννα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου