Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Επίσκεψη σε σχολεία.

 
 
Μέσα στο Νοέμβριο είχα την χαρά να επισκεφτώ μετά από πρόσκληση δύο σχολεία ιδιωτικά, ένα στο Μαρούσι και ένα στην Πεύκη. Στο πρώτο απευθύνθηκα στα παιδιά, στο δεύτερο σχολείο η ομιλία μου αφορούσε τους γονείς. Μιλήσαμε για το βιβλίο γενικά, τον τρόπο παραγωγής του και τη σημασία του στη ζωή μας. Εύχομαι μέσα από αυτές τις συναντήσεις να ωφελήθηκε έστω και ένα παιδί, έστω και ένας γονιός.
Οι τρεις μητέρες των Τριών Ιεραρχών που διακρίνονται στην εικόνα πίσω, η Εμμέλεια (μητέρα του Μ. Βασιλείου), η Ανθούσα (μητέρα  του Ιωάννου Χρυσοστόμου) και η Νόννα (μητέρα του Αγ. Γρηγορίου) να είναι πάντα βοηθός και προστάτης των μητέρων. Των μητέρων που έχουν ένα δύσκολο έργο να εκπληρώσουν στην εποχή μας: να μορφώσουν ανθρώπους με συνείδηση χριστιανού μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο πειρασμούς και εντελώς αντίθετο με το πνεύμα της χριστιανικής ηθικής.
Όσο δύσκολο και αν είναι αυτό το έργο τους όμως έχουν πάντα ισχυρό συμπαραστάτη τον Χριστό. "Τα αδύνατα παρ'ανθρώποις δυνατά παρά τω Θεώ εστίν". Ας έχουμε θάρρος οι μητέρες και ας προσευχόμαστε. Και ας έχουμε πρότυπο την Εμμέλεια, τη Νόννα, την Ανθούσα. Οι εποχές ήταν πάντα σκληρές. Η ίδια ή ζωή είναι σκληρή. Ας έχουμε θάρρος και ας αγωνιζόμαστε "τον αγώνα τον καλόν". Και "ει ο Θεός μεθ'ημών, ουδείς καθ'ημών".
http://www.elp.gr/δημοτικά-mainmenu/δημοτικο-ηρακλειου-mainmenu/γιορτές-εκδηλώσεις-δημοτικο-ηρακλείου-mainmenu/item/1767-εκδήλωση-βιβλίου-2014-δημοτικό-ηρακλείου.html#prettyPhoto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου