Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Έγιναν τα εγκαίνια του ΚΑΣΤΡΟΥ!

Το βράδυ της Πέμπτης 14 Μαρτίου 2013 έγιναν τα εγκαίνια του Κάστρου. Το Κάστρο άνοιξε τις πύλες του και υποδέχθηκε καλεσμένους, γνωστούς αλλά και αγνώστους που ενδιαφέρονται για βιβλία με ποιότητα, ήθος, προσεκτικά επιλεγμένα για να θυμίζουν στον αναγνώστη την ιστορία της πατρίδας μας, τους αγώνες των ηρώων μας και τη θρησκευτική μας παράδοση.

Πολύς κόσμος ήταν εκεί, όχι μόνο από το Ίλιον. Μας τίμησαν άτομα και από άλλους δήμους της Αθήνας, και μάλιστα μακρινούς, από τον Χολαργό, τη Νέα Σμύρνη, το Μαρούσι, και βέβαια και από πιο κοντινούς, όπως το Καματερό και την Πετρούπολη.


Ο ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Ιλίου π. Ιωαννίκιος, μαζί με τον π. Παναγιώτη από την ενορία της αγίας Βαρβάρας (στην οποία υπάγεται το Κάστρο) ετέλεσαν από κοινού τον αγιασμό.

Ο πατήρ Ιωαννίκιος στη σύντομη ομιλία του ευχήθηκε το Κάστρο να συμβάλλει στην πνευματική καθοδήγηση των νέων και των μεγαλυτέρων αναθρώπων της τοπικής κοινωνίας μας. Αυτή η εσωτερική "ιεραποστολή" είναι και εμάς η προσδοκία μας.
Όσοι παρευρέθηκαν δέχθηκαν κέρασμα γλυκό και πορτοκαλάδα και με ησυχία περιηγήθηκαν στον κόσμο των βιβλίων που προτείνει το Κάστρο, αλλά και της ποιοτικής γραφικής ύλης και χαρτικών που διακινεί.
 'Ηταν μια πολύ όμορφη βραδιά, είδαμε αγαπημένα πρόσωπα, επικοινωνήσαμε ευχάριστα μεταξύ μας και δώσαμε και πήραμε ευχές για το τριήμερο της Αποκριάς και την  Σαρακοστή που έρχεται.
Αφήνω τις φωτογραφίες να σας ξεναγήσουν και μερικά από τα λόγια  των ανθρώπων που παρευρέθηκαν και που πολύ τους ευχαριστώ θερμά όλους.

"Καλό ξεκίνημα στην επιχειρηματική σας ενέργεια! Συγχαρητήρια για τον πολύ ωραίο χώρο και την πολύ επιμελημένη εργασία διαμόρφωσής του, όπως επίσης και για την εξαιρετική ποιότητα των βιβλίων και των υπολοίπων ειδών.
Ιδιαίτερο έπαινο αξίζουν οι εκδόσεις των βιβλίων της κας Γιάννου, για τη γλαφυρότητα των ποιημάτων και τη γλυκειά αθωότητα των παιδικών διηγημάτων της.
Ο καλός Θεός να στέκει πάντα αρωγός σας και νάχετε καλές δουλειές, καλή πρόοδο στα παιδιά σας και οικογενειακή ευτυχία."

Νίκος Μαργαρίτης, στρατιωτικός.

Ο κύριος Δεύτος, μαθηματικός, συγγραφέας, πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Πολιτισμού  και Άθλησης του Δήμου Ιλίου
μας τίμησε με την παρουσία του.
 

Ο κύριος Στεφανάκης, εκδότης των "Δυτικών Διαδρομών"
μας τίμησε με την παρουσία του.
Διακρίνεται στο βάθος ο κ. Θωμάς τσαντήλας,
νομικός, σύμβουλος της Ι.Μ. Ιλίου,
καλός φίλος από τη δεκαετία του '90
που συνεργαστήκαμε στην οργάνωση των κατηχητικών της
ενορίας της αγίας Βαρβάρας.

Ο κ. Αντώνης Τσαγκαρόπουλος, στρατιωτικός ιατρός νευρολόγος συνομιλεί με τον π. Ιωαννίκιο.


"...Ευχόμαστε ολόψυχα κάθε ευλογία του Θεού στην πνευματική σπορά που αποφασίσατε."

Αντώνης Τσαγκαρόπουλος, νευρολόγος,
Παναγιώτα Χατζηγιαννάκη, πνευμονολόγος.

Η κόρη μου επί το έργον του σερβιρίσματος.

"Εύχομαι το κάστρο σας να είναι πάντα απόρθητο!"

Θωμάς Τσαντήλας, νομικός, μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ι.Μ. Ιλίου.



 


Φιλόλογος και Μουσικός μπροστά στη βιτρίνα του Κάστρου με τα παιδιά τους συζητούν για τα βιβλία μας.

"Εύχομαι το Κάστρο σας να αποκτήσει πολλούς υπηκόους!! Καλές δουλειές!!!"

Αγγελική Φουντούλη, κοινωνιολόγος.
 
 
Ο γιος μου, υπεύθυνος φωτογράφησης της βραδιάς, φωτογραφήθηκε, όπως είναι φυσικό, από μας στο τέλος της εκδήλωσης. Νικόλα, σε ευχαριστούμε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου